Hogyan védd a bőröd télen? 6 + 1 TIPP

posted in: Egyéb | 0

Télen a bőr könnyen szárazzá válik és kirepedezik, mivel nagy hőmérséklet változásoknak van kitéve. Egy kis odafigyeléssel ezen könnyen változtathatsz.

shutterstock_155302250

1. Védd a bőröd mindenhol.

Még ha közhelynek is hangzik, hidd el a leghatékonyabb védekezés a bőr elfedése a hideggel szemben. Ha kilépsz a lakásból minden alkalommal viselj kesztyűt és sálat. Nem a rétegeken van a hangsúly, hanem azon, hogy minél nagyobb felületen védett legyen a bőröd.

2. Hidratálj, hidratálj és hidratáj.

Biztos ezerszer hallottad már, de hidd el ez nagyon fontos a téli időszakban. A bőröd víztartalmát a fűtés jelentősen csökkenti, valamint a kinti hideg idő és szél is. Továbbá a téli időszakban a bőröd alapból kevesebb természetes olajat termel. Ezért fontos, hogy egy sokkal táplálóbb és „zsírosabb” krémet használj télen, mint nyáron. Ajánlatos, hogy reggel arcmosás után vidd fel a krémet, de éjszakára mosd le, hogy bőröd éjszaka „levegőhöz” juthasson és regenerálódjon. Ha nagyon száraznak érzed estére, akkor is csak egy könnyebb állagú krémet használj.

3. Ne feledkezz el a kezeid ápolásáról.

Mindenhez a kezünket használjuk, mégis gyakran megfeledkezünk az ápolásukról. Néha addig észre sem vesszük, hogy ápolásra van szükségük míg a szárazság fájdalmat nem okoz. Előzd meg ezt a problémát és a kézápolást iktasd be a napi rutinodba. Például krémezd be a kezeid a reggeli és esti szépségápolásnál, valamint kézmosások után. Ha nem akarsz a billentyűzeteden vagy a telefonod képernyőjén ujjlenyomatokat hagyni, akkor mindenképpen egy gyorsan beszívódó krémet válassz.

4. Meleg és NEM forró

Ha fázol, forrót szeretnél- ez természetes! Viszont ezzel bőrünk nem ért egyet. Ha zuhanyzol mellőzd a nagyon forró vizet mivel bőr irritációt okozhat, valamint jobban szárítja a bőröd.

5. Ragyogó ajkak

Az ajak kiemelt ápolást érdemel télen, mivel nem tudjuk elrejteni a hideg elől. Fontos, hogy folyamatosan ápold, és ne csak néha-néha, mert sokkal nehezebb egy teljesen kiszáradt ajkat rendbe hozni (és sokkal fájdalmasabb is). Ha nagyon hideg van, akkor mielőtt elhagyod a meleg lakást az ajakápolódra egy réteg vazelint is felvihetsz, hogy a hideget távol tudd tartani.

6. Inkább testvaj mint testápoló

A testápoló és a testvaj (body butter) között a különbség az állagukban keresendő. A testvaj sokkal zsírosabb és táplálóbb, mint a testápoló, ezért télen a bőröd szükségleteit jobban fedezi. Előnye, hogy elegendő ritkábban használni, mint a testápolót.

+1 Ne csak kívülről hidratálj!

A bőr kívülről történő hidratálása nagyon fontos, de ne feled el, hogy mindent a gyökerétől kell kezelni. Ezért fontos, hogy fogyassz nagyon sok folyadékot, ami lehetőleg víz és nem cukros üdítő. Ha teát iszol, akkor is cukor helyet használj esetleg eritritolt, xilitet vagy steviát. Naponta igyál meg legalább 8 pohát vizet. Ha nem vagy „kacsa típus”, és nehezen tudod magad motiválni a folyamatos ivásra, akkor tölts le a telefonodra egy applikációkat, ami emlékeztetnek rá, hogy eljött az ideje egy pohár folyadéknak. Például Daily Water, Eight Glasses a Day, iDrated, Aqualert és Hydro Coach.
A krémek is sokkal többet érnek és legjobb hatásukat akkor fejtik ki, ha a tested belülről is hidratált!

A cikkben foglalt tippek és ajánlatok nem fizetett hirdetések, és kizárólag a Piperkőc Csapat saját, önálló véleményét tükrözik.

Piperke ajánlata a téli hónapokra

AJAK ÁPOLÁS: „ALL OVER” TÁPLÁLÓ BALZSAM

nourishing-all-over-balzsam

ARC: AGE-CARE ARC BALZSAM

age-care-arc-balzsam

TESTÁPOLÁS: ÉLÉNKÍTŐ BODY BUTTER és TÁPLÁLÓ BODY BUTTER

taplalo-body-butter-extra-szaraz-borre elenkito-body-butter-normal-szaraz-borre

KÉZ ÁPOLÓKÉZKRÉM

apolo-kezkrem

Leave a Reply