9+1 dolog amit tudnod kell ha natúrkozmetikumot vásárolsz

Egyszerűnek tűnhet natúr és organikus kozmetikumot vásárolni, pedig nagyon sok dolog van, amire érdemes oda figyelni.

  1. Minden esetben nézd meg az összetevők listáját. Ne csak a címkére írt nagybetűs dolgokra koncentrálj, mindig érdemes megnézni, hogy pontosan mit is tartalmaz a termék. Ha esetleg nem ismered az adott összetevőket, akkor ajánlatos az interneten rákeresni, hogy pontosan tudd mit vásárolsz meg.
  1. Légy óvatos a természetes és natúr szavakkal. Csak azért, mert egy terméken az szerepel, hogy természetes összetevőket tartalmaz, még nem jelenti azt, hogy nincs benne káros anyag is, vagy olyan szintetikus anyag melyet természetes anyagból állítanak elő.
  1. Ne csak az ár alapján hasonlítsd össze a termékeket. A természetes kozmetikumok esetébe érdemes megnézni, hogy natúr vagy organikus kozmetikumról van-e szó. Az organikus termékek esetében azt is ajánlatos megnézni, hogy mennyi százalékban tartalmaz organikus hatóanyagokat. Valamint ne felejtsd el, hogy a termék árát az is meghatározza, hogy milyen összetevőből készül a termék.
  1. A kiszerelés méretét is vedd figyelembe. Néha elsőre drágának tűnik egy termék, de ha megnézed hogy mennyi időre elég, akkor összeségében már nem is biztos, hogy drága.
  1. Mondj nemet a mesterséges illatanyagokra. Mindig figyelj oda milyen illatanyagot tartalmaz a termék, az igazi természetes kozmetikumok valódi illóolajokkal készülnek.
  1. Csillagok***. Mindig figyelj oda a csillagokra (*), mert a natúr kozmetikumok esetében pozitív dolgokat rejthetnek. Általában olyan szavakat találhatsz utánuk, hogy bio-, organikus, fair trade és így tovább.
  1. Az egyszerűbb értékesebb. Ne engedd, hogy a díszes, csili-vili dobozok elragadjanak, mindig fokuszálj inkább a termékek belső tartalmára.
  1. A kevesebb több. Nem feltétlen jó, ha 5-6 különböző dolgot használsz az arcod ápolására. Amire tényleg szükséged van: egy alap arctisztító, tonik, hidratáló vagy ránctalanító krém. Valamint hetente egy alkalommal használhatsz bőrradírt.
  1. Óvakodj tőlük! Ellenőrizd, hogy a vásárolni kívánt termék ezektől mentes legyen: PEG, SLS, parabén, kőolaj, szilikon, EDTA, BHT, DEA, szintetikus színezékek és illatanyagok, állati eredetű anyagok (kivétel méhviasz), génmódosított anyagok

+1 TIPP. Legyél türelmes! Ha korábban nem natúr kozmetikumokat használtál, akkor először lehet hogy szokatlan lesz, hogy a termékek nincsennek tele szintetikus illatanyagokkal, valamint az állaguk is másabb lehet a megszokottnál. Ne felejtsd el, ez nem azt jelenti, hogy nem lesz olyan jó mint a korábban használt terméked. Viszont adj időt magadnak, és a bőrödnek is, hogy megszokja a termékeket és tényleg megérezd a valós hatásukat. Általában 15-20 nap elegendő.

Mostmár van néhány eszközöd, hogy elindulj a természtés szépségápolás útján. Sok sikert!