Vásárlási feltételek

2.1 A Piperkőc kozmetikai termékeket árusító online áruházban történő vásárlás elektronikus úton Interneten keresztül a http://www.piperkoc.hu webcímen, vagy email-ben a hello@piperkoc.hu e-mail címre, vagy telefonon a 06 (70) 445-1111 -es számon lehetséges.

 

2.2 A Piperkőc online áruházban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

 

2.3 A regisztráció

2.3.1 Amennyiben a vásárló a Piperkőc online áruházban nincs regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot.

2.3.2 Bármelyik jelentkezési lapot, amelyik egy vagy több hibát tartalmaz, érvénytelennek nyilvánítjuk, és a Piperkőc online áruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredendő téves teljesítésért.

 

2.4  A bemutatott termékek

2.4.1 A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős. A vételár (Piperkőc kozmetikai termékek online áruház) ára mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t is, azonban nem tartalmazza a szállítási költséget. A Piperkőc online üzlet az árváltozás jogát fenntartja.

2.4.2 Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket nem tudjuk szállítani, erről a megadott e-mail címre a Piperkőc online üzlet értesítést küld.

 

2.5 Garancia, szavatosság

2.5.1 Az eladó olyan termékeket értékesít, amelyek I. osztályúak és rendelkeznek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel.

2.5.3 Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék cseréjét, de csak abban az esetben, ha a vevő számlával igazolja, hogy a hibás terméket az eladó értékesítette.

2.5.4 Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

 

2.6 Vásárlástól való elállás joga

 

2.6.1 A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőző 72 órában a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni a hello@piperkoc.hu e-mail címen, a Piperkőc online üzlet ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.

 

2.6.2 Vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza. Elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, az hello@piperkoc.hu e-mail címre bejelenteni.

 

2.6.3 Abban az esetben, ha a terméket a vevő felnyitotta, használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, a Piperkőc webáruház számára visszajuttatni, a Piperkőc webáruház nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

2.6.4 Vásárlástól való elállás esetén a Piperkőc webáruház köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.

 

2.6.5 A vásárló köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni. 

2.6.6 A Piperkőc webáruház kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

2.6.7 A Piperkőc webáruház követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.